logo-kaffebilenscanomat
KaffemaskinerHyra kaffemaskinKaffe på jobbetKaffemaskinerKlimatsmart kaffeKaffemaskiner och KaffebilenKontakta Kaffebilen

Kaffe på jobbet

Kaffe på jobbet

Royalsortimentets kaffe på jobbet finns i sex olika blandningar, tillsammans med olika tillbehör skapas ett brett utbud av läckra kaffedrycker - färskt rykande hett kaffe, Cappuccino, Café Latte, Espresso, Choklad, Café au Lait, Cafè Mocha m fl.

Scanomat Partner Sydost AB erbjuder er en mängd möjligheter för att du ska kunna njuta av kaffe på jobbet. Vi erbjuder allt från enkla kaffeautomater till mer avancerade kaffemaskiner. Vår egen produktserie - Royal kaffe på jobbet- är utvecklad speciellt för Scanomats kaffemaskiner.

Vi kan hjäper dig att minska ditt ekologiska fotavtryck för en kopp kaffe på jobbet. Ekologiska fotavtryck är ett mått på mängden resurser som en människa förbrukar.

Hör gärna av dig så berättar vi mer!

 0485-343 20

 

Kaffe på jobbet med Arabiskt kaffe och Rubusta kaffe

Arabiskt kaffe (Coffea arabica) är den äldsta berömda och fortfarande den viktigaste av de kaffearter som produceras i kommersiella sammanhang. Arten härstammar ursprungligen från Etiopien, men finns idag odlad över hela jorden. Arabiskt kaffe är mer svårodlat och ger mindre skörd än robustakaffe, vilket sammanlagt med dess smakegenskaper gör att det har ett högre pris. Andra svenska benämningar är Arabica eller arabicakaffe.

Arten är den mest viktiga och svarar för ungefär tre fjärdedelar av världens kaffeproduktion. Arabiskt kaffe är en typiskt tropisk höglandsväxt (i motsats till de andra arterna). Kaffebuskarna växer cirka 50 centimeter om året. De är i blomning efter tre till fyra år, men ger den första måttliga skörden först efter fyra till fem år.

Kaffebuskar som växer på högplatåer mer än 700 meter över havet anses ge kaffe av bättre kvalité. Några av de betydelsefullaste odlingsländerna är Brasilien, Colombia och länderna i Centralamerika men arabiskt kaffe odlas även i östafrika.Kaffe på jobbet

 

Robustakaffe (Coffea canephora) är den senast upptäckta av de tre affärsmässiga kaffearterna. En synonym som används mycket tidigare är Coffea robusta, som också gett det svenska namnet. Den kallas ibland "kongokaffe", därför att den hittades i dåvarande Kongo.

Robustakaffe är en låglandsväxt och är naturlig i tropiska Afrika. Arten odlas i första hand i västra Afrika, Sydostasien, Centralamerika och i mindre mängder i Sydamerika.

Robustakaffe odlas i länder med ett mer skiftande klimat i bland annat Indonesien och Afrika. Det har en robustare smak än arabiskt kaffe och är en viktig komponent i många espressoblandningar, samt även i bryggt frystorkat kaffe. Det innehåller relativt mycket koffein (2 till 4,5% mot 1 till 1,7% hos arabiskt kaffe). Robustakaffe svarar för cirka 25 % av världens samlade kaffeproduktion.

Arten har korsbefruktats med arabiskt kaffe för att få fram robustare kaffeplantor. Dessa korsningar har fått namnet arabustakaffe (Coffea ×arabusta).

Kaffebilen är ett rullande visningsrum med kaffeautomater och kaffemaskiner för gott kaffe på jobbet. I Kaffebilen kan Ni prova såväl våra kaffemaskiner som våra goda kaffesorter: Arabica kaffe, Robusta kaffe & Coffea ×arabusta, allt anpassat efter era önskemål!

 

Klimatsmart, ekologiskt & Fairtrade-märkt kaffe på jobbet

Scanomat Partner Sydost AB kan idag erbjuda ett dubbelcertifierad mellanrostat, ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe med 100% Arabicabönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Fairtrade-märket garanterar att denna produkt är certifierad i enlighet med internationella Fairtrade-kriterier. När du köper en Fairtrade-märkt produkt bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklings länder. Samtidigt medverkar du till ökad miljöhänsyn.

 

Kaffebilen

 

Ekologisk lättmjölk i kaffemaskinen

Gloria Bio är ett ekologiskt skummjölkspulver och består av 100% mjölk, helt utan tillsatser, från certifierade ekologiska lantbruk. Skummjölkspulvret är producerat genom en unik torkningsmetod som bevarar mjölkens ursprungliga smak och näring. Gloria Bio har en rund och neutral mjölksmak och endast 0,8% fetthalt. Det snabblösliga pulvret är optimerat för användning i kaffeautomater och ger ett läckert mjölkskum till krämiga kaffevarianter som caffè latte, cappuccino, café au lait samt varm choklad.

Den europeiska BIO-märkningen står för ekologisk produktion och djurens välfärd. Märkningen garanterar att hela tillverkningsprocessen uppfyller EU:s ekologiska förordning.

 

Fairtrade-märkt Choklad

Scanomat Partner Sydost AB delar din passion för godare och Fairtrade märkt choklad på jobbet! Partners´ Blend Choc är ett Fairtrade-certifierat chokladdryckspulver med rund och god smak. Innehåller kakaobönor från noga utvalda plantager i Dominikanska republiken. Fairtrade-märket garanterar att denna produkt är certifierad i enlighet med internationella Fairtrade-kriterier. När du köper en Fairtrade-märkt produkt bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Samtidigt medverkar du till ökad miljöhänsyn

Kaffe på jobbet

 

Royal kaffe på jobbet

Royal kaffet på jobbet är ett bryggt frystorkat kaffe av allra högsta kvalité. Frystorkat kaffe går otroligt snabbt att brygga och är dessutom vänligt både mot hälsan och miljön. Passar perfekt som kaffe på jobbet då smaken passar många.

Ett gott kaffe skall bryggas vid en temperatur mellan 92-95°C för att bevara bönornas naturliga arom och för att undvika ett syrligt eller surt kaffe. Den korta vägen från varmvattentanken till koppen i Scanomats kaffemaskiner minimerar temperaturfallet och garanterar en varm och god dryck.

Frystorkning är en omfattande process som på ett utmärkt sätt bevarar såväl arom som smak. Kaffet mals direkt efter rostningen då smak och arom är som allra fylligast, varefter det bryggs och omedelbart fryses ner till -40°C. Därefter avlägsnas vattnet under vakuum och kvar blir då små kaffekorn med det nybryggda kaffets fylliga arom

I februari 2005 köpte Scanomat kafferosteriet Amokka, och därmed kan vi nu även erbjuda nyrostade hela kaffebönor av allra högsta kvalité.

 

Kaffe på jobbet

 

Servicenivåer för kaffe på jobbet

Scanomat kan erbjuda olika servicenivåer;

Servicenivå Bas Kaffe på jobbet: Fri service

Servicenivå 1 Kaffe på jobbet : 1-2 besök/ år

Servicenivå 2 Kaffe på jobbet: 2-4 besök/ år

Servicenivå 3 Kaffe på jobbet: 11 besök/ år

De olika servicenivåerna kan anpassas efter era önskemål. Hör av dig så berättar vi mer!

Kaffebilen besöker gärna ert jobb/företag i Kalmar, Mörbylånga, Borgholm, Nybro, Oskarshamn, Mönsterås, Lessebo, Orrefors, Växjö, Rottne, Alvesta, Torsås, Karlskrona, Karlshamn, Olofström, Sölvesborg, Ronneby, Hultsfred, Järnforsen, Tingsryd, Högsby, Emmaboda och Vimmerby för att visa den kaffemaskin som passar just ert behov. Det geografiska området vi täcker in sträcker sig mellan Småland, Öland, Blekinge och Kronoberg.

Välkommen till Scanomat Partner Sydost AB och Kaffebilen! Hos oss hittar du produkter som kaffemaskiner, kaffe på jobbet, vattenautomater och varuautomat till företag, kontor, hotell, restaurang samt offentlig sektor.

 

 

Kontakta oss helst via telefon då Kaffebilen kanske rent av finns i er närhet! Det går givetvis även bra att använda intresseformuläret här nedan.

 

 Hör gärna av dig så berättar vi mer!

 0485-343 20

 
*Företag:Meddelande:

 

 


Kaffe på jobbet

Kaffe på jobbet

Kaffebilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffe på jobbet

 

 

Kaffe på jobbet

 

Kaffe på jobbet

 

 

Kaffe på jobbet

Kaffe på jobbet

Kaffe på jobbet

Den europeiska BIO-märkningen står för ekologisk produktion och djurens välfärd. Märkningen garanterar att hela tillverkningsprocessen uppfyller EU:s ekologiska förordning.

Kaffe på jobbet

Odlingen sker utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Genom att välja KRAV-märkt bidrar du till en bättre miljö och till ett öppet landskap med biologisk mångfald. KRAV-certifierade ekologiska produkter är odlade, kontrollerade och hanterade enligt KRAVs regler för ekologisk produktion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffe på jobbet

 

 

Kaffe på jobbet

© Scanomat Partner Sydost AB - Björnhovdagatan 7 - 386 35 Färjestaden - Tel 0485 343 20 - KONTAKT - SITEMAP - ADMIN

 

 
  Kaffebilen
  Kaffemaskin & miljö