Det goda kaffet

Vår egen produktserie – Royal – är utvecklad speciellt för Scanomats kaffemaskiner. Royalsortimentet Café finns i sex olika blandningar som skapar ett brett utbud av läckra kaffedrycker med färskt rykande hett kaffe, Cappuccino, Café Latte, Café au Lait, Café Créme, Moccachino, Macchiato med flera.

Boka ett besök med oss

Royal kaffet är frystorkat kaffe av allra högsta kvalitét. Det är färskare och godare än bryggkaffe. Det går blixtsnabbt att brygga och är dessutom vänligt mot både hälsa och miljön.

Frystorkning är en omfattande process som på ett utmärkt sätt bevarar så väl arom som smak. Kaffet mals direkt efter rostningen då smak och arom är som allra fylligast, varefter det bryggs och omedelbart fryses ner till -40° C. Därefter avlägsnas vattnet under vakuum och kvar blir då kaffekorn med det nybryggda kaffets fylliga arom.

Från vårt egna rosteri Amokka kan vi erbjuda nyrostade hela kaffebönor. I vårt rosteri använder vi en teknik där vi rostar bönorna långsamt för att få ut mer smak. Merparten av bönorna köper vi direkt från producenterna.

Läs mer om vårt eget rosteri, våra producenter och vår sortering med hela bönor.

Allt kaffe innehåller fett och därför behöver alla kaffemaskiner diskas dagligen. Alla delar i Scanomats kaffemaskin för färska bönor är därför konstruerade på ett smart sätt och kan med ett enkelt handgrepp tas ur maskinen och diskas i diskmaskinen.

Scanomats patenterade Back Whip Brew-system med vispar som håller kvar produkterna och vispar in luft i dryckerna, ger drycker med bättre crema, fylligare mjölkskum och överlägsen smak.

Visphusen och utloppsslangarna är transparenta för att göra processen överskådlig och direkt visa när maskinen behöver rengöras – allt för att behålla hygienen och garantera dryckernas högsta kvalitet.

Scanomats kaffemaskiner tillverkas till större delen av rostfritt stål och är återvinningsbara till 98 procent. Våra maskiner har aldrig större vattentank än nödvändigt, och de är alltid välisolerade. Detta gör maskinerna energisnåla och befrämjar hälsan eftersom det hjälper till att bibehålla vattenkvalitén.

Vi uppfyller också kraven på hög renlighet. Se senaste kontrollrapporten från Mörbylånga kommun: Miljöprotokoll

Ett gott kaffe skall bryggas vid en temperatur på 92 – 95° C för att bevara bönornas naturliga aromer och undvika ett syrligt eller rentav surt kaffe. Den korta vägen från varmvattentanken till koppen i Scanomats maskiner minimerar temperaturfallet och garanterar en varm och god dryck.

Med ”det goda kaffet” vill vi också belysa vårt arbete med att förbättra villkoren för de små familjeplantagen och att vi arbetar med ett kaffe som ger mindre miljöpåverkan.

Läs mer om Miljö och Hållbarhet.

Hör gärna av dig så berättar vi mer!

Boka ett besök med oss