Teknik

Äntligen gör din Iphone kaffe

Vi är stolta över vår Scanomat TopBrewer-app. Det är ett revolutionerande sätt att brygga en kopp kaffe på. Vi har utvecklat denna smarta app, eftersom vi anser att alla har rätt till kvalitetskaffe utan att ha en barista till hands. Appen skapar en ny innovativ användarupplevelse och integrerar kaffebryggning i alla miljöer. Genom att införa appen i kaffets universum, fick vi friheten att skapa något nytt – friheten att göra våra drömmar till verklighet. Njut av en helt egen kopp kaffe medan du arbetar, tar en paus eller håller på med något annat. Välkommen till framtidens kaffe.

Snabb anslutning

Du kan enkelt och snabbt ansluta flera enheter till Scanomats TopBrewer samtidigt. Appen hjälper till att göra ditt kontor, hotell eller valfri annan plats till ett dynamiskt självbetjäningsområde. Snabb anslutning är en viktig del av upplevelsen.

Personlig anpassning

När du har din iPhone/smartphone eller iPad/surfplatta i handen, eller när den står på disken, ger det dig möjlighet till personlig anpassning via Scanomats TopBrewer-app. Nu är det en upplevelse att tillaga sin egen kopp kaffe. Spara din inställning som din personliga favorit och ge den ett namn. Nästa gång kan du återigen får kaffet serverat som du vill ha det, fast ännu enklare.

Android

 

Vid stödjer både iOS- och Android-plattformarna. På så sätt kan alla brygga från den enhet de föredrar – iPhone/smartphone eller iPad/surfplatta. Nu har tillagning av kaffe blivit en rolig och spännande upplevelse.

The coffee experience

Vid stödjer både iOS- och Android-plattformarna. På så sätt kan alla brygga från den enhet de föredrar – iPhone/smartphone eller iPad/surfplatta. Nu har tillagning av kaffe blivit en rolig och spännande upplevelse.

Brygg med ett tryck

Enklicksfunktionen för snabb och enkel betjäning med ett enkelt gränssnitt, kommunikationen med vår app och bryggningen av en god kopp kaffe är alla faktorer som bidrar till den totala kaffeupplevelsen.

Statusen för bryggningen är alltid precis framför dig

När du använder TopBrewer-appen, kommer du alltid att kunna se den exakta statusen. Är maskinen redo för att brygga? Håller den på att bli färdig eller håller den på att mala dina färska bönor? Oavsett vad som pågår, informerar TopBrewer dig om den aktuella aktiviteten. Det anser vi tillhör en bra användarupplevelse!

Bli din egen barista

Som användare kan du anpassa din egen dryck på ett intuitivt sätt. Tryck på knappen: Customize/Anpassa så visas en lista med valmöjligheter över hur du kan brygga ditt kaffe. Det har aldrig varit enklare att tillsätta en smula mera kaffe till din morgoncappuccino.

Lägg till som personlig favorit

När du är nöjd med ditt anpassade kaffe, kan du lägga till receptet som personlig favorit i appen och ge det ett namn. Låt säga att du vill ha mera kaffe i din Americano, eller kanske mera vatten, eller kallt vatten till en viss nivå i din kopp. Under ”favoriter” sker det med ett tryck på en knapp.

TopBrewer behöver endast 15 sekunder för att brygga en kopp filterkaffe

TopBrewer Pro levereras komplett utrustad, inklusive två högpresterande kvalitetskvarnar. Vi vet att hastighet är viktigt när det är stressigt och TopBrewer kan leverera en kopp svart filterkaffe, som bryggs blixtsnabbt, utan att kompromissa med kvaliteten. På grund av den ultrasnabba kvarnen och bryggenhetens mekanik, är färdiganmälan från kopp till kopp unik. Du kan exempelvis brygga upp till fyra koppar filterkaffe per minut.

Särskilt utvecklade funktioner för kvarnen, pumpen och bryggenheten, gör det möjligt att utvinna maximal smak från kaffet på ett ögonblick. TopBrewer sätter en ny standard för vad en superautomatisk kaffemaskin kan prestera. Eftersom den tillhör en helt egen kategori, kan vi kalla den för en ULTRA-automatisk kaffemaskin.

På bara 25 sekunder kan du stå med en perfekt bryggd Espresso i handen

Extraktion är nyckelordet. Tidigare kunde Espresso endast bryggas på konventionella manuella maskiner för att uppnå ett resultat som är att betrakta som acceptabelt.
Scanomat förändrar denna uppfattning fullständigt med ett kaffesystem som möjliggör styrning av samtliga bryggparametrar. Våra professionella 64 mm-kvarnar, gör det möjligt att mala kaffet snabbt och med precision. Vår bryggenhet, som är tillverkad till 100 % av metall, tar över och tillsätter exakt rätt vattentemperatur, 20 kg stampning, pre-infusion och ett pumptryck på 9 bar – varje gång. Från den snygga ”svanhalsen” strömmar en välsmakande varm dryck och resultatet är en perfekt extraktion med en vacker ”crema” på toppen. Aldrig tidigare har detta varit möjligt att uppnå automatiskt. Kunderna kräver en enhetlig, hög kvalitet och TopBrewer levererar alltid.

 

Från fullständig standby till den första bryggningen på bara 45 sekunder

Scanomats TopBrewer är en kaffebryggare som du inte behöver låta stå påslagen. Det är en kaffebryggare som inte har tryckpannor och kräver därför ingen årlig inspektion och den värmer upp vattnet från kallt till varmt genom ett enkelt knapptryck.
TopBrewer levereras med ett unikt nytt system, som är särskilt utvecklat för att vara kraftfullt och energifokuserat. Genom att värma upp den enskilda koppen från färskt vatten till bryggtemperatur, kan vattnet hållas kallt och färskt ända fram till bryggningen. Därmed bibehålls en hög syrekoncentration och resultatet är en bättre extraktion. Under natten eller perioder av inaktivitet, är bryggaren helt enkelt avstängd. Trycker du på knappen, väcks den omedelbart till liv och är klar för bryggning på 45 sekunder. Även ånga, som används i flera olika drycker, bereds snabbt. Tack vare en förvärmd bryggenhet, är temperaturen på den första espresson helt perfekt.

Varmt & kallt

Choklad, kaffe och juice i ett unikt kompakt paket.

TopBrewer-systemet kombinerar varma och kalla drycker på ett unikt sätt i en stilfull lösning. Våra tillvalssystem, med kallt vatten, juice och varm choklad, flyttar gränserna för urvalets storlek.
Med vår isbankkylenhet, kan du servera ett glas kallt vatten på några få sekunder eller bereda 4,5 liter på en gång. Därutöver har vi inklu

derat ett kylskåp med kapacitet för 2 liter mjölk. Kombinera vår isbankenhet med vårt juicesystem och upplev ännu en funktion för TopBrewer. Färsk kall juice serveras perfekt varje gång.
”Bag-in-box-systemet” ger dig hög kvalitet och tar upp mycket lite plats. Kaffe, juice och varm choklad är därmed samlade i en enskild enhet.

Två kvarnar

Snabbt med hög kvalitet

1 sekundskvarn, 64 mm-skivor, rostfritt stål eller keramik, automatisk justering, hög prestanda, hittills obegränsad livstid. Ordentligt malet kaffe är avgörande för en perfekt extraktion och vi har valt det bästa i branschen och monterat två av dem på vår TopBrewer Pro som standard och som tillval på Compact. Storleken på de rostfria stålskivorna möjliggör en snabb malning, på bara några få sekunder per kopp och hjälper till att säkerställa en stabil temperatur för kaffepulvret. Automatiska justeringar hjälper till att säkerställa en perfekt konsistens. Våra kvarnar fortsätter bara outtröttligt, gång efter gång. Välj din egen kaffemeny – du kanske gärna vill ha två olika rostar, ett koffeinfritt alternativ eller helt enkelt bara en kvarn för filterkaffe och en kvarn för espresso. Valet är ditt.

 

Kaffebryggaren

Det är som att ha din egen barista.

Tre motorer förenklar de mekaniskt rörliga delarna, istället för att använda redskap och handtag. Det betyder att vi har minskat antalet mekaniska komponenter som kan gå sönder och ge våra kunder problem. Hela bryggenheten är logiskt uppbyggd för att säkerställa snabb och enkel service. Du behöver endast lossa en enda fingerskruv så kan hela bryggenheten dras ut och bytas ut på under 30 sekunder.
Eftersom bryggenheten innehåller både motorer, ett värmeelement och kretskort, får du en nästan ny kaffemaskin på några få sekunder, vilket reducerar eventuella driftsavbrott till ett minimum.

 

Flash-heater

Utnyttja den viktigaste enheten på bästa sätt

Flash-heater gör hela skillnaden. Istället för att förvärma en stor vattenmängd, som blir dålig med tiden, värmer vi upp färskt kallt vatten på bara några få sekunder.
När vi hävdar att det även bidrar till smaken för vårt kaffe, kräver det kanske en förklaring. När vatten hålls kokande under en längre tid, vilket sker i de flesta kaffemaskiner, slutar det med att man kallar det för ”dött” vatten. Mineralerna som hjälper till att förstärka smaken i kaffet försvinner.
Med Flash Heater-enhetens snabba uppvärmning, bevaras en större mängd naturliga mineraler i vattnet och det ger en väsentlig smakförbättring.

Bryggkammaren

En kort resa ger en ännu varmare dryck

Det varma vattnet transporteras högst 5 cm innan det kommer fram till bryggkammaren. Kammaren förvärms av Flash Heater så att allt har den rätta temperaturen innan bryggningen. Temperaturen är elektroniskt övervakad och är ytterst stabil, vilket betyder att det under hela vägen genom bryggningen inte sker några temperaturfall som exempelvis kan leda till en dålig espressoupplevelse. När vattnet träffar pucken (kaffet), ska vattnet hålla mellan 92 och 95 grader för att ge rätt extraktion och temperaturen ska vara konstant under hela bryggfasen.

 

Automatisk rengöring

Gör livet lättare

Rengöringen av maskinen sker automatiskt under dagens lopp, utan att du märker det. Slangarna till den färska mjölken sköljs efter varje bryggning, utan att efterlämna rester på insidan. Detta minimerar därmed behovet av kemikalier och förkortar de dagliga rengöringsrutinerna. Du märker inte ens att maskinen utför arbetet, eftersom det sker helt automatiskt. Efter en arbetsdag, räcker det med en enda minuts automatisk rengöringscykel för hela maskinen. Den sköljer både bryggaren och mjölkslangarna grundligt. Under dagar med mera kraftig användning, kanske det finns behov av ytterligare rengöring och här har vi utvecklat ett separat intensivprogram. Med den lättåtkomliga bryggaren är det också en enkel uppgift att torka av med en fuktig trasa och använda de medföljande borstarna. Vi är stolta över att kunna säga att Scanomats helautomatiska ”Bean-to-cup—maskiner är de enklaste att rengöra inom branschen!

 

Broschyr finns här!