TopBrewer

Den snygga och patentskyddade svanhalsen är designad för att byggas in i alla typer av bänkskivor. Enkelheten hos TopBrewer passar elegant in i alla omgivningar och ger dig möjlighet att fokusera på en mera direkt kontakt med dina kunder eller klienter. TopBrewer brygger en perfekt kopp kaffe med färska bönor – varje gång.

Scanomat har patent på den minsta mjölkskummaren i världen. Skummaren är installerad i själva spetsen av svanhalsen. Färsk mjölk värms upp och skummas till korrekt konsistens. Scanomatics mjölksköljsystem i TopBrewer sköljer alla slangar med vatten efter varje kopp. TopBrewer tillhandahåller även kallt dricksvatten, kall mjölk och varmt tevatten.

Boka ett besök med oss

Kaffet – den naturliga mittpunkten

TopBrewer är med sin enkelhet, designad för att passa in i alla arbetsmiljöer, oavsett om anläggningen är klassisk eller modern. Trots denna enkla stilrena design kan TopBrewer rymma allt från kallt vatten och juice till en rykande varm espresso och är därför den perfekta lösningen för industrier, företag, cafeterian, receptionen eller konferensanläggningen.

Perfekt för den moderna arbetsplatsen

TopBrewerdesignen kompletterar den moderna arbetsplatsen enkelt och passar perfekt in i agila arbetssätt genom att uppmuntra social interaktion mellan kollegor. Kaffemaskinen kan nu bli en central social samlingspunkt i öppna kontorslandskap, den blir en naturlig samlingsplats där zoner bryts mellan produktion, kontor, lager och reception. TopBrewer skapar nya möten mellan människor!

Kvalitet och kvantitet samtidigt

Få dig en kopp kaffe medan du slappnar av och njuter av stunden. Vi sätter en ära i att göra vår kaffeupplevelse idealisk för den enskilde som bara vill njuta av den frid och ro som en god kopp kaffe för med sig. Du kan följa hela processen och se hur kaffebönorna förvandlas till din kopp kaffe – från bönorna mals tills kaffet serveras elegant. Inredningen i en lounge är viktig för att dina gäster ska känna sig bekväma och TopBrewer kan placeras precis var du vill. Du kan eventuellt låta dina gäster använda sina egna iPhones för att beställa kaffe, eller kan du placera ut en iPad som styrenhet. I lokaler med stor genomströmning av människor, är TopBrewer den idealiska lösningen. Det tar exempelvis bara 25 sekunder att tillaga en espresso.

Låg energiförbrukning

TopBrewer har inte bara fler dryckesalternativ än någon annan kaffebryggare, den har även bättre prestanda än någon tidigare kaffebryggare. Dessutom är den extremt energieffektiv, med en energiförbrukning som är upp till 90 % mindre än andra bryggare på marknaden.

Miljövänlig

TopBrewer är till större delen tillverkad av stål. Stål är det mest återanvända materialet i hela världen och under återvinningsprocessen sparas det minst 75 % av CO2-utsläppen om man jämför med att tillverka stål från råmaterial. Stål kan återanvändas i all oändlighet utan att tappa styrka eller hållbarhet.

Strömbesparing – standby-timern

De flesta traditionella kaffebryggare övergår inte till standby (viloläge), eller stänger av sig själva. Grunden till dessa energiförluster är att de interna vattentankarna ska hållas varma. TopBrewer är konstruerad utan intern vattentank och är designad för att brygga sin första kopp kaffe efter bara 45 sekunder, direkt efter en kallstart. Dessutom säkrar maskinens standby-funktion att det inte används energi i onödan.

Två kvarnar

Snabbt med hög kvalitet

1 sekundskvarn, 64 mm-skivor, rostfritt stål eller keramik, automatisk justering, hög prestanda, hittills obegränsad livstid. Ordentligt malet kaffe är avgörande för en perfekt extraktion och vi har valt det bästa i branschen och monterat två av dem på vår TopBrewer Pro som standard och som tillval på Compact. Storleken på de rostfria stålskivorna möjliggör en snabb malning, på bara några få sekunder per kopp och hjälper till att säkerställa en stabil temperatur för kaffepulvret. Automatiska justeringar hjälper till att säkerställa en perfekt konsistens. Våra kvarnar fortsätter bara outtröttligt, gång efter gång. Välj din egen kaffemeny – du kanske gärna vill ha två olika rostar, ett koffeinfritt alternativ eller helt enkelt bara en kvarn för filterkaffe och en kvarn för espresso. Valet är ditt.

 

Kaffebryggaren

Det är som att ha din egen barista.

Tre motorer förenklar de mekaniskt rörliga delarna, istället för att använda redskap och handtag. Det betyder att vi har minskat antalet mekaniska komponenter som kan gå sönder och ge våra kunder problem. Hela bryggenheten är logiskt uppbyggd för att säkerställa snabb och enkel service. Du behöver endast lossa en enda fingerskruv så kan hela bryggenheten dras ut och bytas ut på under 30 sekunder.
Eftersom bryggenheten innehåller både motorer, ett värmeelement och kretskort, får du en nästan ny kaffemaskin på några få sekunder, vilket reducerar eventuella driftsavbrott till ett minimum.

Flash-heater

Utnyttja den viktigaste enheten på bästa sätt

Flash-heater gör hela skillnaden. Istället för att förvärma en stor vattenmängd, som blir dålig med tiden, värmer vi upp färskt kallt vatten på bara några få sekunder.
När vi hävdar att det även bidrar till smaken för vårt kaffe, kräver det kanske en förklaring. När vatten hålls kokande under en längre tid, vilket sker i de flesta kaffemaskiner, slutar det med att man kallar det för ”dött” vatten. Mineralerna som hjälper till att förstärka smaken i kaffet försvinner.
Med Flash Heater-enhetens snabba uppvärmning, bevaras en större mängd naturliga mineraler i vattnet och det ger en väsentlig smakförbättring.

Bryggkammaren

En kort resa ger en ännu varmare dryck

Det varma vattnet transporteras högst 5 cm innan det kommer fram till bryggkammaren. Kammaren förvärms av Flash Heater så att allt har den rätta temperaturen innan bryggningen. Temperaturen är elektroniskt övervakad och är ytterst stabil, vilket betyder att det under hela vägen genom bryggningen inte sker några temperaturfall som exempelvis kan leda till en dålig espressoupplevelse. När vattnet träffar pucken (kaffet), ska vattnet hålla mellan 92 och 95 grader för att ge rätt extraktion och temperaturen ska vara konstant under hela bryggfasen.

 

Automatisk rengöring

Gör livet lättare

Rengöringen av maskinen sker automatiskt under dagens lopp, utan att du märker det. Slangarna till den färska mjölken sköljs efter varje bryggning, utan att efterlämna rester på insidan. Detta minimerar därmed behovet av kemikalier och förkortar de dagliga rengöringsrutinerna. Du märker inte ens att maskinen utför arbetet, eftersom det sker helt automatiskt. Efter en arbetsdag, räcker det med en enda minuts automatisk rengöringscykel för hela maskinen. Den sköljer både bryggaren och mjölkslangarna grundligt. Under dagar med mera kraftig användning, kanske det finns behov av ytterligare rengöring och här har vi utvecklat ett separat intensivprogram. Med den lättåtkomliga bryggaren är det också en enkel uppgift att torka av med en fuktig trasa och använda de medföljande borstarna. Vi är stolta över att kunna säga att Scanomats helautomatiska ”Bean-to-cup—maskiner är de enklaste att rengöra inom branschen!

Broschyr Tekniska specifikationer